Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Дали да се приватизира управувањето со водните ресурси?

Ако се приватизира управувањето со водните ресурси, приватна компанија би поседувала повеќе ресурси од моменталните јавни претпријатија, со што би се подобрило водоснабдувањето и контролирањето на квалитетот на водата. Но, доколку се приватизира управувањето со водните ресурси, водата би била поскапа, а профитот би го натежнал општото добро. Сепак, водата претставува човеково право. Од друга страна, пак, сите треба да имаме питка и чиста вода, употреблива и достапна во секое време.

Ова се дел од аргументите со кои средношколци се натпреваруваа на Дебатниот турнир за млади, што Младинскиот образовен форум го организираше во рамките на кампањата „Разбистри сè“. Погледнете чии аргументи победија.

Сподели