Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Во граѓанска инспекција и акција со еко-активистките Тина и Фина

Еко-активистката Тина и нејзината близначка, инфлуенсерката Фина заедно во граѓанска инспекција на Маврово и реката Кумановка. Беа да проверат дали навистина реките влечат каучи, килими, гуми, пластики… и дали во шумите исчезнува видот дрвја. Откако се уверија, ни порачуваат „разбистри сè“ со помалку зборување и повеќе акција.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за застапување и лобирање „Разбистри сè“.

Сподели