Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси
prespa-prekugranicna-zastitena-oblast

Преспа – прекугранична заштитена област

Стории

Паркот Преспа е првата прекугранична заштитена област на Балканот која опфаќа 3 национални паркови и еден парк на природата. Националниот парк „Галичица“ и паркот на природа „Езерани“ кај нас и Националните паркови Преспа во Грција и во Албанија. Со заедничка декларација трите држави се обврзаа дека заедно ќе работат на заштитата и одржливиот развој на Преспа.

Целиот документарен филм „Преспа природа преку границите“ гледајте го ТУКА.

 

Сторијата е оригинално објавена на „Дома“

Оригинално објавена на:

Дома

Датум

8 август 2019