Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Граѓаните ќе пријавуваат загадувања, инспекторите на потег

Граѓаните ќе можат да пријавуваат загадување брзо и лесно – преку Фејсбук, мејл, веб страници. А инспекторите ќе реагираат директно по нивните пријави. Бевме со инспекторите на терен. И многу работа, и многу пропусти – ги нема доволно, немаат заштитна опрема, се соочуваат со закани, нема доволно координација со другите државни органи. За инспекцискиот надзор врз искористувањето на природните ресурси на државата, гледајте во емисијата „Разбистри сѐ“ на МТВ1 во понеделник во 17:40 часот.

Сподели