Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Македонија станува рекордер во загуби на вода

Стари цевки, чести дефекти, неисправни водомери, диви приклучоци – земјава станува рекордер во загубите на вода. Јавните претпријатија бараат потрошувачите да штедат, а повеќе од половина од произведеното не стигнува до нив. Процентот на неприходувана вода достигна алармантни 63 насто. Гледајте во емисијата „Разбистри сѐ“.

Емисијата е достапна на албански јазик овде.

Сподели