Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Нестручни инспекциски надзори ги оставаат неказнети загадувачите

Нестручни инспекциски надзори ги оставаат неказнети загадувачите. Еко активистите обвинуваат за инспектори без интегритет, делегирани по партиска линија, кои штитат бизнис интереси наместо животната средина. Од инспекторатите признаваат дека кубурат со стручни кадри и обуки. Ќе помогне ли Граѓанскиот инспекциски совет на недоволниот капацитет на инспекторите за намалување на загадувањето? Гледајте во „Разбистри сѐ“.

Сподели