Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: На Глобочица и Шпиље на јадица се ловат вреќи отпад

На Глобочица и Шпиље наместо риби, на јадица се ловат вреќи отпад. Шут, пластика и фекалии… со што ги полниме овие вештачките езера? Системска негрижа, ниска свест. Глетката околу природниот предел е наше огледало. Изгубена ли е конекцијата човек – природа? Гледајте во „Разбистри сè“ во понеделник во 17:45 часот на МТВ1 и на Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели