Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Неохрабрувачки резултати за заштитата на водните ресурси

Направивме рекапитулар на темите што ги обработивме во емисијата „Разбистри сè“ во текот на годинава. Резултатите не се охрабрувачки. Загадени реки со тешки хемикалии, уништени речни корита, испразнети езера, недоволен број инспектори и неквалитетни надзори, вода којашто се губи во системот. Регистриравме многу проблеми и понудивме одржливи решенија.

За сè што разбистривме, во последната колажна емисија во понеделник во 17:45 часот на МТВ1 и во живо на Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели