Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Неразмуно се троши питката вода за пиење

Водата за пиење од изворот Рашче се користи за индустриски потреби, се прскаат тревници, се наводнуваат бавчи, се приклучува на диво на водоводната мрежа. Водоснабдителниот систем на Скопје е проектиран за 400 илјади жители, а опслужува речиси милион луѓе. Рашче повеќе не може да го издржи притисокот од неразумното користење на водата и од компаниите, и од јавните инситутции и од граѓаните. Гледајте во „Разбистри сѐ“ во понеделник во 17:40 часот на МТВ1 и во живо на Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели