Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Сатеска – 60 години болка за Охридско Езеро

Сатеска, најголемата река во сливното подрачје на Охридско Езеро, неконтролирано носи хемикалии и песок во езерските води. Квалитетот на водата се менува, живиот свет умира, населението во ризик од поплави. Охрид, Струга и Дебарца спас гледаат во странски проект кој чини 400 илјади долари. За ризиците од Сатеска гледајте „Разбистри сѐ“, во понеделник во 17:45 часот на МТВ1 и Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели