Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Да се подобри управувањето со водите, порачува британската амбасадорка Галовеј

Недостигот на фактички податоци за статусот на водните тела значи дека се доведува во прашање оправданоста, одржливоста, рационалноста и ефикасноста на политиките и административните мерки за употреба и заштита на водата, изјави британската амбасадорка Рејчел Галовеј на конференцијата „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија“.

Сподели