Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Петар Ачкоски – вљубеник во природата и вкусната храна, освен грашок

Грашокот е здрава храна. Содржи одличен процент на протеини, растителни влакна и антиоксиданти. Витаминот А помага на здравјето на очите, а дава и неверојатна енергија. Младиот извидник Петар Ачкоски го знае ова, но ако треба да избере што ќе јаде по 11 километри пешачење до водопадот на Бабуна, тогаш изборот би бил хамбургер или бурито.

Сподели