Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Немањето вода го отежнува животот на жените фармери

Стории

Данка Илијева од селото Зрновци секој ден искачува десетици литри вода на блискиот рид, каде што се наоѓа нејзината фарма со 60-тина кози. Таа ја одгледува стоката како од пред неколку векови бидејќи хидромелиоративниот систем Калиманци е сериозно оштетен, а во делови од Зрновци воопшто нема водоснабдителен систем.

Видеото е изработено како дел од активностите на Здружението за бизнис жени во рамките на кампањата “Разбистри сè”, која ја спроведува Институтот за комуникациски студии.

Датум

12 ноември 2021