Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Олеснувања за концесионерите на минерални суровини за сметка на државата и животната средина

Стории

Три групи дефекти имаат измените на Законот за минерални суровини. Тие нудат олеснувања за концесионерите и избегнување на плаќање на данок на сметка на државата, прават штети за животната средина и овозможуваат тргување со политичко влијание. Прилог од дебатата на емисијата “Економски магазин” на ТВ Алсат-М која ја поддржува кампањата “Разбистри се”.

Оригинално објавена на:

ТВ Алсат-М

Датум

24 јануари 2021