Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Почнува судењето против загадувачот на Брегалница со бела хемикалија

Стории


Првото судско рочиште за загадувањето на Брегалница треба да се одржи наредниот месец, после една година откако од фабрика во Технолошко-индустриската развојна зона во Штип се излеала хемикалија. Од 8 функционални технолошки индустриски зони, само во половината има пречестителни станици.

Датум

20 мај 2021