Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Преспа – езеро кое исчезнува пред нас

Стории

Преспанското езеро исчезнува пред нашите очи. Нивото на водата е драматично повлечено, како резултат на намалените врнежи, климатските промени, лошите аграрни практики, нарушениот баланс.

Трите земји кои го делат езерото се мобилизирани, но досегашната слаба и речиси непостоечка размена на податоци и информации внесува загриженост за иднината. ДОМА, преку размислувања од  Македонија, Албанија и Грција, го вклучува црвениот аларм.

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Сашо Доковски
Монтажа: Борче Крстевски

 

Сторијата е оригинално објавена на „Дома“

Оригинално објавена на:

Дома

Датум

20 октомври 2020