Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси
vardar-simbol-i-ekosistem-intro

Вардар – симбол и екосистем

Стории

Вардар е најстариот симбол на нашата држава. Вардар не е само река, или и топоним. Тоа е голем екосистем кој е под  силен еколошки притисок веќе долго време. Преку течението на Вардар ги откриваме сите природни вредности но и опасностите кои ги демант. Но и преку неа учиме дека ја делиме природата со други држави – и во добро и во зло.

ТВ верзија

Албанска верзија

Документарниот филм „Вардар – симбол и екосистем“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

 

Сторијата е оригинално објавена на „Дома“

Оригинално објавена на:

Дома

Датум

2 август 2020