Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси
annotation-22-8-6-12239-4

Велешани може да останат без вода за пиење

Стории

Каменоломот во Велес доби дозвола за работа од државата и покрај тоа се наоѓа во близина на домовите на велешани. Екологистите и надлежните во општина Велес се изненадени од доделувањето на дозволата бидејќи освен облаците прашина, бучавата и детонациите, честите минирања ја загрозуваат работата на филтерната станица низ која минува водата за пиење во Велес.

Видеото го изработи Инситутот за комуникациски студии.

Новинар: Владимир Тевчев
Снимател и монтажер: Иван Камчев

ПОВЕЌЕ НА ИСТАТА ТЕМА

Едвај се ослободија од топилницата, ново жариште ги труе велешани

 

Сторијата е оригинално објавена на „Дома“

Оригинално објавена на:

Дома

Датум

22 мај 2019