Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

(ВИДЕО) Невработен охриѓанец го чисти Охридско Езеро од кади, канти за отпад и туш кабини: Нема да дозволам да го изгубиме

Стории

Кади, врати од туш кабини, пластични канти од отпадоци, троседи, се само дел од работите кои екологостите ги наоѓаат во водите на Охридското Езеро, нешто што во целост ја открива негрижата за богатствата со кои располага земјава, со посебен акцент на водите, а во ризик го доведуваат и биодиверзитетот и во исхраната на живиот свет во езерото.

 

Погледнете ја целата сторија на А1он.мк, каде е оригинално објавена.

Оригинално објавена на:

А1он.мк

Датум

3 февруари 2021