Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Македонија станува рекордер во загуби на вода

Водоснабдителните системи во Македонија се како буре со дупки. Стари цевки, чести дефекти, неисправни водомери, диви приклучоци – земјава станува рекордер во загубите на вода. Јавните претпријатија бараат потрошувачите да штедат, а повеќе од половина од произведеното не стигнува до нив. Процентот на неприходувана вода достигна алармантни 63 насто. Гледајте „Разбистри сѐ“ во понеделни во 17:40 часот на МТВ1 и во живо на Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели