Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Модната индустрија одговорна за 20 отсто од отпадните води во светот

Колку парчиња облека се закачени во вашиот ормар? Сте помислиле ли колку консумеризмот ја чини природата? Модната индустрија е еден од најголемите загадувачи – произведува пет пати повеќе јаглерод диоксид од авиоиндустријата и е одговорна за 20 отсто од отпадните води во светот.
Гледајте во „Разбистри сè“ во понеделник во 16:05 на МТВ1 и на Фејсбук каналот на Инситутот за комуникациски студии.

Сподели