Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Промо: Нестручни инспекциски надзори ги оставаат неказнети загадувачите

Инспектори без интегритет, делегирани по партиска линија, кои штитат бизнис интереси наместо животната средина. Еко активистите обвинуваат за нестручни инспекциски надзори. Законите дозволуваат инспектори за животна средина да бидат и економисти и правници. Од инспекторатите признаваат дека кубурат со стручни кадри и обуки, а поради нестручни инспекциски надзори, загадувачите остануваат неказнети. Ќе помогне ли Граѓанскиот инспекциски совет на недоволниот капацитет на инспекторите за намалување на загадувањето? Гледајте „Разбистри сè“ во понеделник во 17:45 часот на МТВ1 и во живо на Фејсбук каналот на Институтот за комуникациски студии.

Сподели