Кампања од јавен интерес за застапување и лобирање | Онлајн ресурси

Можен ли е поамбициозен придонес за заштита на животната средина?

Државите се подготвуваат за годинашната Конференција за климатски промени – COP26 во Глазгов. Може ли да се очекува дека ќе се обврзат за поамбициозен придонес за заштита на животната средина? Македонската влада се залага за амбициозно зелено сценарио, ама сè уште нема донесено закон ниту мерки за прилагодување на ранливите сектори кон климатските промени.

Емисијата е достапна на албански јазик овде.

Сподели